72A vendégház a falu központjától 2 km távolságban csendes, nyugodt környezetben fogadja a pihenni vagy kirándulni vágyó nyaralókat. A szeres település adottságait kihasználva a ház egy közel l hektáros domboldalon helyezkedik el. Megközelítése a főúton jelezve van, az udvaron gépkocsi beállók, parkolási lehetőség várja az ide érkezőket.

A vendégházat most már nyugdíjasként férjemmel együtt családi vállalkozásban működtetjük kora tavasztól késő őszig. Több mint 10 éve egy kirándulás alkalmával jutottunk el erre a vidékre melybe azonnal beleszerettünk, és egy családi házat vásároltunk vendégfogadás céljára. Gyermekeink nem e vidéken élnek, de ma már Ők is unokáinkkal együtt alig várják, hogy a nyári szünidőben hosszabb időt itt tölthessenek. Máté unokánkról forrást neveztünk el, Rékának kerti játszóház épült, Barna és Borka unokáink pedig magaslesként egy „MÓKAVÁRAT” kaptak.73

A vendégház kétszintes, alsó szinten találhatók a közös helyiségek, nappali, nagy étkező, közös mosdó- WC, előtér, a vendégek kiszolgálására készült konyha, és a nagy terasz.A szobák a felső szinten helyezkednek el, melyből 3 szoba közel 20 m2-es, franciaágyasak és pót ágyazhatók. Minden szobához külön fürdőszoba tartozik. Van egy családi lakrészünk is, ahol a nagyobb gyermekeket a szülőkkel külön lévő egymás melletti szobában tudjuk elhelyezni.

A nálunk megszálló vendégeknek házias büfé reggelit biztosítunk.

A vendégek által hozott ételeket, italokat a közös helyiségekben lévő hűtőszekrényekben tárolhatják. A tároló szekrényben a szükséges étkezést szolgáló eszközök rendelkezésre állnak.

A nappaliban televízió nézésére, könyvek, folyóiratok olvasására van lehetőség. Az udvaron meglévő szabadtéri létesítmények mind a vendégek kényelmét szolgálják, kerti kiülő, bográcsozó, grillező hely, sportoláshoz lengőteke, focikapuk, a gyerekeknek mászóka, hinta, homokozó, trambulin, babaház és a magasles.

Háziállatok megtekintésére a környéken több lehetőség is van, mi vendégházunkban háziállatot nem tartunk, és nem is fogadunk.

71A ház különlegessége, hogy hozzá szervesen kapcsolódik egy boronafalu régi parasztház mely a környéken egyedülállóan egy fakéményes „füstös” konyhából és egy szobából áll. Népi műemlékként nyilvántartott épület, mely az ide látogatók részére megtekinthető.